Zmurke

Zmurke

Mar. 31, 2019
Vaša ocjena: 0
8.5 6 votes

Sezone i epizode

1Sezona 1 Mar. 31, 2019
10

Kreator

Kreator

Glumci

Opis serije

Autorski projekat reditelja Miše Radivojevića, koji svoje filmsko umeće prenosi na televizijske ekrane, serija „Žmurke“, emituje se, od večeras, na Prvom programu RTS-a nedeljom uveče. Iako je serija epohe, „Žmurke“ postavljaju univerzalno pitanje zašto odrasli u potrazi za srećom, zanemaruju sreću svoje dece.

Tek oslobođeni svet od užasa Drugog svetskog rata i dalje je surov za život. Vođen sopstvenim i detinjstvom svojih drugara, reditelj Miša Radivojević oslikava društvo u kojem deca pobednika i pobeđenih nemaju isti tretman.

„To je bila generacija koja nije stigla da odraste. Ti moji drugovi su nestajali u gresima vlastitih roditelja. Roditelji su trpeli zbog svojih iluzija, zbog svojih strasti, zbog svojih ideologije kojoj su pripadali, iz jedne zrelosti, a deca su bila apsolutne žrtve“, objašnjava Radivojević, koji je scenarista i reditelj serije.

Autobiografska priča Miše Radivojevića ispričana u filmu Kako su me ukrali Nemci, na svojevrstan način se sada nastavlja.

Šest epizoda donosi dirljive i uglavnom tragične sudbine dečaka i devojčica. U seriji, vrhunska glumačka ekipa. Ulogu Srda, pripadnika OZNE, tumači Milan Marić.

Narator serije je Mikoš, alter ego Miše Radivojevića. Igra ga Svetozar Cvetković.

„Glavni junaci su deca, ali to nije serija za decu. To je serija za odrasle da postave sebi pitanja šta se dešava sa njihovom decom, šta se desilo sa decom i šta se dešava sa današnjom decom i na koji način će njihova budućnost zavisiti upravo od nas koji smo njihovi roditelji“, istakao je Cvetković.

Zmurke
Originalan Naslov Zmurke
First air date Mar. 31, 2019
Last air date May. 05, 2019
Sezone 1
Epizode 6

Slične serije

The Order
Sleepy Hollow
Preacher
Evil
Beat
Dynasty
Dark Matter
The Act
Vikings
The Good Doctor
House of Cards
Banshee