The Walking Dead Sezona 1 online sa prevodom

Oct. 31, 2010

Zamjenik šerifa Rick Grimes ranjen je tijekom pucnjave te se ubrzo budi iz kome u napuštenoj i oštećenoj bolnici. Rick napušta bolnicu i ubrzo otkriva apokaliptičan svijet kojim vladaju zombiji, kasnije prozvani “šetačima”. Vraća se svojoj kući gdje ne pronalazi suprugu i sina te susreće dvojicu preživjelih – Morgana i njegovog sina Duanea koji Ricka odvode svojoj kući gdje mu objasne što se dogodilo dok je on bio u komi. Rick se potom naoruža i krene do Atlante (država Georgija) gdje se, navodno, u Centru za zarazne bolesti nalazi zona karantene za preživjele. Međutim, umjesto toga on otkriva da je grad preplavljen hodajućim mrtvacima i ubrzo se nađe opkoljen istima. Nakon što ga spasi Glenn Rhee, Rick upoznaje ostatak Glennove skupine koja se skriva u obližnjoj trgovini. Živi mrtvaci uskoro uđu u trgovinu, pa je grupa prisiljena pobjeći i iza sebe ostaviti Merlea Dixona, nestabilnog i nasilnog člana kojeg je Rick lisicama zavezao za cijev odvoda na krovu.

Nekoliko kilometara van grada, Rickova supruga Lori i sin Carl skrivaju se u kampu skupa sa Shaneom Walshom, Rickovim policijskim partnerom i najboljim prijateljem. Rick nije svjestan da su upravo oni drugi dio skupine u kojoj se nalazi Glenn. Shane je nenamjerno uvjerio Lori da je Rick mrtav. Budući se Lori sada smatra udovicom, ona sa Shaneom započne ljubavnu aferu.

Ubrzo se Rick ujedini s grupom u kampu te započne dijeliti vodstvo sa Shaneom. Rick odluči vratiti se u Atlantu sa Glennom, T-Dogom i Merleovim mlađim bratom Darylom kako bi pokušali spasiti Merlea i uzeti torbu s oružjem koju je Rick ostavio dok je bježao pred zombijima. Nakon povratka oni otkrivaju da je Merle pobjegao odsjekavši si vlastitu ruku koja je bila lisicama pričvršćena za cijev odvoda. Vraćaju se u kamp gdje ih ponovno napadnu zombiji, a tijekom napada nekoliko članova skupine pogiba, uključujući i Amy te Carolinog nasilnog supruga Eda dok Jim biva ugrižen. Nakon toga skupina odlučuje otputovati u sjedište Centra za zarazne bolesti u Atlanti u nadi da će pronaći odgovore i mogući lijek za Jima.

Međutim, u sjedištu Centra za zarazne bolesti jedini preživjeli je dr. Edwin Jenner. Svi ostali su pobjegli ili počinili samoubojstva. Dr. Jenner im objašnjava da je nastavio istraživati pandemiju, ali nije uspio pronaći lijek. Zbog nedostatka goriva koje je potrebno kako bi pomoćni generatori nastavili raditi ubrzo s odbrojavanjem započne sigurnosni protokol programiran na samouništenje kojim bi se trebalo spriječiti širenje smrtonosnih zaraza. Dr. Jenner i jedna članica Rickove skupine Jacqui potpuno gube nadu u opstanak i odluče ostati u centru do njegove eksplozije. Prije nego što Rick i ostali pobjegnu, Dr. Jenner šapne nešto u Rickovo uho što ovoga šokira. Rick, Lori, Carl, Daryl, Carol, Sophia, Glenn, T-Dog, Dale i Andrea pobjegnu nekoliko sekundi prije nego velika eksplozija u potpunosti uništi Centar čime i završava prva sezona serije.