The Walking Dead Sezona 3 online sa prevodom

Oct. 14, 2012

Radnja treće sezone započinje nekoliko mjeseci nakon što je grupa preživjelih pobjegla s farme, a Lori se nalazi u zadnjem stadiju trudnoće. Ubrzo nailaze na napušteni zatvor koji je preplavljen zombijima te odluče živjeti u njemu. Tijekom osiguravanja prostora u kojem namjeravaju ostati, Hershel biva ugrižen za gležanj pa je Rick prisiljen amputirati mu nogu kako bi spriječio daljnje širenje zaraze. Nedugo potom nailaze na nekoliko preživjelih zatvorenika koji se nalaze zatočeni u kafeteriji. Dok Rick, Daryl i T-Dog pomažu očistiti odvojeni zatvorski blok u kojem bi zatvorenici trebali odsjesti, većina njih pogiba u novom napadu zombija. Rickova skupina pomaže preživjelim zatvorenicima (Axelu i Oscaru) da očiste jedan zatvorski blok, ali u konačnici im se njih dvojica pridružuju. Nova najezda zombija ponovno razdvaja preživjele. T-Dog biva ugrižen u borbi te žrtvuje samog sebe kako bi se Carol spasila, dok se Lori započnu javljati trudovi te ona inzistira na tome da Maggie obavi potreban hitan carski rez kako bi se spasila beba. Tijekom operacije Lori umire pa je Carl prisiljen pucati joj u glavu kako bi spriječio da mu se mama pretvori u zombija. Nakon nekoliko dana tugovanja, Carl i Rick maloj bebi daju ime Judith.

U međuvremenu Andrea i Michonne (nepoznata osoba s kraja druge sezone koja je spasila Andreu u šumi) otkrivaju gradić Woodbury, jako osigurano utočište. Tamo upoznaju Guvernera, vođu zajednice gradića te saznaju da se s njim nalazi i Merle. Michonne odmah započinje sumnjati u Guvernera i zajednicu općenito te odluči otići, ali Andrea odbija krenuti s njom. Merleu je naređeno da pronađe Michonne i ubije ju, ali ju on uspijeva samo raniti. Nakon toga on zarobljava Maggie i Glenna dok se njih dvoje nalaze u potrazi za hranom. Michonne, koja svjedoči otmici, dolazi do zatvora te se nakon toga skupa s Rickom, Darylom i Oscarom vraća u Woodbury kako bi ih pokušali spasiti. To i uspijevaju, ali u procesu je Oscar ubijen, a Daryl zarobljen. Michonne nakratko ostaje u gradiću i pokuša smaknuti Guvernera; međutim umjesto njega ona ubija njegovu kćerku Penny (koja je zombi, a koju je Guverner okovanom držao u skrivenoj sobi svoga stana), a njega tijekom njihovog međusobnog sukoba ranjava u oko razbijenim dijelom stakla. Kao posljedicu svega, Guverner saziva skup te javno optužuje Merlea za izdaju spojivši ga tako s Darylom na očigled ljutite mase te im naređuje da se bore do smrti. Rick i Maggie se u tom trenutku vraćaju i spašavaju ih, ali nakon što se svi zajedno nađu izvan gradića Daryl odluči nastaviti svoj put s Merleom budući Rick ne dozvoljava Merleu da se ponovno pridruži njegovoj grupi preživjelih.

Laurie Holden – glumica koja u seriji Živi mrtvaci tumači ulogu Andree.

Za to vrijeme u zatvoru Carl nailazi na još jednu skupinu preživjelih – predvođene Tyreeseom i njegovom sestrom Sashom – te ih prihvaća. Rick se vraća, ali tijekom razgovora s novopridošlicama doživljava halucinaciju u kojoj vidi svoju suprugu Lori uslijed čega pobijesni i naređuje Tyreeseovoj skupini da ode. Oni u konačnici utočište pronađu u Woodburyju. Guverner i mala skupina njemu najprivrženijih sljedećeg dana napadaju zatvor ubivši Axela i probivši vanjsku ogradu prije povlačenja. Merle i Daryl, nakon odluke da se ipak pridruže Rickovoj skupini, vraćaju se i pomognu mu odbiti napad nadolazećih živih mrtvaca. Rick i Carl, skupa s Michonne, odlaze u Grimesov rodni gradić kako bi pronašli još oružja. Tamo Rick pronalazi Morgana i saznaje da je Duanea ubila njegova majka koja je postala zombi, a koju Morgan nije smogao snage ubiti. Umjesto da se pridruži Ricku, Morgan odluči ostati u gradiću.

Andrea dogovara sastanak između Ricka i Guvernera koji obećava prekinuti neprijateljstvo u zamjenu za predaju Michonne. Potajno, međutim, on planira pobiti kompletnu grupu u zatvoru. Andrea saznaje za taj plan i pokušava pobjeći kako bi došla do zatvora, ali Guverner ju uhvati. Rick kaže Merleu za dogovor nakon čega ovaj pristaje obaviti “prljavi posao”: oteti Michonne i predati je. Na putu do mjesta gdje ju treba predati Guverneru, Merle i Michonne razgovaraju pa se Merle predomišlja i oslobađa ju. On pokuša razotkriti Guvernerovu planiranu zasjedu, ali biva ubijen. Daryl ga ubrzo potom pronalazi kao zombija te je prisiljen ubiti ga.

Guverner naređuje Miltonu da ubije Andreu, a nakon što ovaj to odbije, Guverner ga smrtno rani i zaključava u sobu s Andreom kako bi je on ubio nakon što se pretvori u zombija. Kasnije Guverner predvodi napad na zatvor, ali Rickova skupina organizira zamku i odbija napadače. Kada uplašeni vojnici iz Woodburyja predlože Guverneru da ostavi zatvor na miru, on ih gotovo sve ubije. Dok se nalaze na putu za Woodbury kako bi dokrajčili Guvernera, Rick, Daryl i Michonne pronađu Karen – jedinu preživjelu nakon masakra, uz dvojicu Guvernerovih pristaša; Karen uvjerava Tyreesea i Sashu da ih puste u gradić nakon dolaska. Tamo pronalaze još uvijek živu Andreu koju je zombi Milton ipak uspio ugristi. Andrea upotrebljava Rickov revolver kako bi počinila samoubojstvo dok se Michonne nalazi pored nje. Treća sezona završava nakon što se Rickova skupina vrati u zatvor skupa s ostatkom preživjelih iz Woodburyja, a sudbina Guvernera ostaje nepoznata.