The Walking Dead Sezona 4 online sa prevodom

Oct. 13, 2013

Radnja četvrte sezone serije započinje nekoliko mjeseci nakon završetka prethodne. Život preživjelih u zatvoru postao je relativno miran. Rick je u međuvremenu donio odluku da neće biti jedini vođa zajednice pa je oformljeno vijeće kao njegova zamjena. Ipak, mir u zajednici uskoro narušava smrtonosna zaraza koja se počela širiti i ubijati mnogobrojne preživjele. Mala skupina preživjelih ode iz zatvora u potrazi za lijekovima te se s istima vrate kako bi spriječili daljnje širenje infekcije.

U međuvremenu u flashback scenama otkrivamo da su Guvernera napustili preostali pristaše nakon neuspjelog napada na zatvor; on se sam vraća u Woodbury i spaljuje gradić prije nego se uputi u besciljno lutanje okolicom. Uskoro nailazi na obitelj Chambler – Lilly, Taru, njihovog smrtno oboljelog oca Davida i Lillynu kćerku Meghan. On se lažno predstavlja i započne činiti niz dobrih dijela kako bi se iskupio za svoju prošlost. Nakon Davidove smrti svi zajedno napuste dom obitelji Chambler te uskoro susreću Guvernerovog bivšeg pristašu Martineza. Guverner impulzivno ubija Martineza, ali njegovu smrt predstavi kao nesreću. Nedugo potom preuzima kontrolu nad grupom preživjelih koju je vodio Martinez te ih odlučuje iskoristiti za svoj osvetnički pohod.

Guverner pronalazi Michonne i Hershela izvan zatvora te ih uzima kao taoce. On skupa sa svojom novopronađenom vojskom dolazi do zatvora i zaprijeti smaknućem taoca. Odbivši se predati, Rick mu predlaže da zajedno borave u zatvoru umjesto da se konstantno sukobljavaju. Osjetivši da bi neki članovi njegove nove skupine mogli biti nagovoreni na tu ideju, Guverner odrubljuje glavu Hershelu upotrijebivši Michonninu katanu te na taj način izazvavši krvavu pucnjavu između dvije skupine preživjelih. Rick se sukobljava s Guvernerom koji ga skoro ubija, ali Michonne u posljednji čas pomogne Ricku smrtno ranivši Guvernera svojim mačem. Guvernerova vojska ubrzo potom gubi bitku, ali ostatak preživjelih bježi svatko na svoju stranu nakon što kompletan zatvor preplave mnogobrojni zombiji.

Nakon bitke preživjeli su raspršeni u nekoliko različitih manjih skupina koje putuju odvojeno; svaka od njih nailazi na razne prepreke dok se nalaze u potrazi za “Terminusom” – mjestom opisanom kao “utočište za sve” na mnogobrojnim znakovima koji su postavljeni diljem lokalne željezničke pruge. Carol i Tyreese bore se s u vezi toga što će napraviti s Lizzie – mentalno poremećenim djetetom koje je ubilo svoju mlađu sestru Miku, a njihova priča završava tako da ju Carol nevoljko ubije kako bi zaštitila Judith. Beth, koja putuje s Darylom nakon što se s njim sakrila u obližnjem pogrebnom domu, uskoro biva oteta tijekom napada zombija. Glennu i Tari pridružuju se novih troje preživjelih – narednik Abraham Ford, Rosita Espinosa i dr. Eugene Porter; oni se, pak, nalaze na putu za Washington u potrazi za ostatkom vlade. Dr. Porter im otkriva da zna uzrok pandemije zombija, ali im zbog tajnosti informacija ne može otkriti više od toga. Na putu za Terminus Glennova i Maggiena skupina se ujedinjuju i oni su prvi koji uspijevaju doći do odredišta gdje ih dočeka žena imena Mary. Pozdravlja ih i nudi im hranu.

U međuvremenu Daryl nailazi na opasnu grupu preživjelih koje predvodi čovjek imena Joe. On dopušta Darylu da im se pridruži, ali pod uvjetom da živi njihovim kodom – striktnim setom pravila čije se nepoštivanje kažnjava prebijanjem, a u nekim slučajevima i smrću. Oni pronađu Ricka, Michonne i Carla te ih zarobe i žele se osvetiti zbog toga što je ranije Rick ostavio jednog od njihovih članova da umre. Daryl dolazi i spriječava napad te banditi u konačnici budu pobijeni. Ujedinjena s Darylom, grupa nastavlja svoj put prema Terminusu u kojeg uskoro i dolaze. Ricka i ostatak njegove grupe stanovnici Terminusa uvjeravaju da su sada na sigurnom, ali uskoro izbija sukob nakon što Rick opazi Hershelov sat, Glennovu opremu i Maggiein šešir koje nose drugi stanovnici Terminusa. Brojčano nadjačani, Rick i ostali primorani su predati se. Gareth, vođa Terminusa, im naređuje da odu u vagon gdje uskoro otkrivaju Glennovu i Maggieinu skupinu koje se također nalaze u zarobljeništvu. Sezona završava Rickovom rečenicom: “Osjećat će se jako glupima kada shvate da se zajebavaju s krivim ljudima.”