The Walking Dead Sezona 5 online sa prevodom

Oct. 12, 2014

Na početku pete sezone skupina preživjelih uspješno bježi iz Terminusa nakon što se pojavi Carol koja odvrati pozornost čuvarima. Ponovno ujedinjeni s Tyreeseom i Judith grupa naleti i spasi lokalnog svećenika Gabriela Stokesa kojeg napada čopor zombija. On ih odvede u svoju zabarikadiranu crkvu gdje im Eugene otkriva svoje znanje o tajnom biokemijskom oružju koje može ubiti svako živo biće na planeti. Eugene vjeruje da ga može programirati kako bi oružje pobilo samo zombije. Gareth s grupom kanibala otima Boba Stookeyja koji mu pojedu nogu. Međutim, Bob otkriva da ga je nedugo prije ugrizao zombi pa ga otmičari vraćaju Ricku i njegovoj grupi. Daryl i Carol su nestali; zadnji put su viđeni kako odlaze u potjeru za automobilom za kojeg Daryl vjeruje da je isti onaj u kojem je oteta Beth.

Kanibali iz Terminusa dolaze u crkvu, ali ubrzo ih Rick i ostatak skupine hladnokrvno ubijaju. Bob umire sljedećeg dana, a prije nego što se pretvori u zombija Tyreese mu puca u glavu. Tara, Glenn i Maggie se skupa s Abrahamom, Rositom i Eugeneom upute autobusom prema Washingtonu, dok ostatak preživjelih ostaje u crkvi. Autobus uskoro doživljava nesreću, ali grupa svejedno odluči nastaviti svoj put. Dok se nalaze skriveni u obližnjoj knjižnici, Eugene otkriva Tari da je namjerno sabotirao autobus iz bojazni da će ga ostali napustiti ako ne uspije spriječiti pandemiju. Sljedećeg jutra grupa nastavlja svoj put u vatrogasnom vozilu, ali su uskoro primorani stati nakon što u daljini uoče horde zombija. Tijekom svađe oko toga kako trebaju nastaviti dalje, Eugene otkriva da je cijelo vrijeme lagao o tome da zna za lijek te da je zapravo izmislio kompletnu misiju kako bi uvjerio ostale da mu pomognu ostati živim. Nakon toga Abraham ga pretuče do besvijesti.

Beth se budi u bolnici u centru Atlante gdje ju pozdravljaju policajka Dawn Lerner i dr. Steven Edwards. Beth uskoro upoznaje i radnika u bolnici Nou te njih dvoje pokušaju pobjeći; Beth biva zarobljena, ali Noah ipak uspijeva pobjeći. U međuvremenu Daryl i Carol se nalaze zatočeni u Atlanti dok pokušavaju pronaći Beth; zajedno zaključuju da se ona nalazi u bolnici Grady Memorial. Kampirajući u blizini bolnice njih dvoje susretnu se s Noom koji potvrđuje da je Beth tamo gdje misle da jest. Ubrzo ih otkriva bolnička policija koji zarobljavaju Carol nakon što ju udare automobilom. Daryl i Noah se vrate do crkve po pojačanje. Rick, Tyreese i Sasha nakon toga prate Daryla i Nou natrag do Atlante kako bi spasili Carol i Beth, dok Michonne, Carl, Gabriel i Judith ostaju u crkvi. Gabriel bježi u šumu te na taj način potpuno nenamjerno usmjeri hordu zombija prema crkvi. Zombiji ostaju zarobljeni u crkvi baš u trenutku kada se Abrahamova grupa vrati; kada im Michonne kaže sve o spasilačkoj misiji za Carol i Beth, svi skupa zapute se prema Atlanti.

U međuvremenu u Atlanti Rickova skupina zarobljava troje bolničkih policajaca kako bi ih razmjenili; jedan od policajaca pobjegne, ali Rick ga ubrzo dostigne i ubije. U bolnici se čini kao da će razmjena uspjeti, ali Dawn traži i povratak Noe; Noah na to dobrovoljno pristaje kako bi izbjegao daljnji sukob. Međutim, zaprepaštena tim zahtjevom, Beth se suočava s Dawn i ubode ju nožem u rame nakon čega Dawn instinktivno povlači okidač svog oružja i puca Beth u glavu. Daryl ubija Dawn i odnosi Bethino tijelo van bolnice gdje se svi zajedno ujedinjuju s Abrahamovom skupinom. U međuvremenu kroz cijelu prvu polovicu sezone, Morgan Jones prati Rickove tragove. Pronalazi Rickovo upozorenje u vezi Terminusa prije nego nastavi slijediti trag kojeg su ostavili Gareth i njegova skupina kanibala do crkve. Tamo je Morgan iznenađen kada nađe Abrahamovu napisanu poruku koja je naslovljena na njegovog prijatelja “Ricka Grimesa”.

Sedamnaest dana nakon Bethine smrti, Rick, Glenn, Michonne i Tyreese putuju u Richmond (država Virginia) skupa s Noahom kako bi se ujedinili s njegovom obitelji. Nakon dolaska saznaju da je cijelo područje preplavljeno zombijima. Tyreese pretražuje Noahovu kuću te ga zombi ujede za ruku što rezultira njegovom smrću. Michonne uvjerava grupu da bi trebali nastaviti put prema Washingtonu premda su im zalihe hrane i vode pri kraju. Dok se skrivaju od nevremena u staji, Maggie i Sasha nailaze na čovjeka imena Aaron koji tvrdi da im je “prijatelj” koji nosi dobre vijesti i koji želi razgovarati s vođom grupe. Aaron uskoro govori ostatku skupine da dolazi iz Alexandrije – slobodne zone – te im pokazuje fotografije pokušavajući ih nagovoriti da mu se pridruže u njihovoj zajednici. Rick mu, međutim, ne vjeruje. Nakon što Michonne ipak uspije nagovoriti Ricka da odu pogledati o čemu se radi, svi skupa se zapute u slobodnu zonu. Putem se Aaron ponovno susreće sa svojim dečkom Ericom. Sljedećeg jutra grupa dolazi u Alexandriju i po prvi puta nakon dugo vremena osjećaju se opuštenima.

Nakon dolaska u novu zajednicu svaki član skupine preživjelih intervjuira Deanna – vođa zajednice slobodne zone. Također svi članovi zamoljeni su da ostave oružje u oružarnicu. Grupi su za život dodijeljene dvije kuće jedna pored druge. Deanna daje Ricku i Michonne posao nadglednika zajednice, a Daryl kasnije dobiva posao sličan Aaronovom – kao regrut novih članova. Dok se polako privikavaju na novi život, Ricka započne privlačiti udana žena imena Jessie. U međuvremenu Rick kaže Carol da se domogne njihovih oružja. Carol krade nekoliko pištolja i daje ih Ricku i Darylu, ali Daryl ih odbija tvrdeći da osjeća sigurnost u novoj zajednici. Rick nevoljko uzima pištolj.

Aiden i Noah pogibaju tijekom odlaska na zadatak pronalaženja namirnica; u međuvremenu Carol započne sumnjati da Pete maltretira svoju suprugu zbog čega se on i Rick ubrzo nađu u sukobu. Rick skoro ubija Petea i zaprijeti ostalim promatračima sukoba prije nego ga Michonne onesvijesti. Ranije je Maggie čula oca Gabriela kako govori Deanni da su Rick i njegova skupina sotone kojima se ne smije vjerovati. Deanna najavi da će se održati zajednički gradski sastanak na kojem će se raspravljati o tome što će se napraviti s Rickom. Daryl i Aaron otvaraju veliki kamion s hranom, ali radi se zapravo o zamci postavljenoj od strane Vukova koja ih nagna da potraže utočište u obližnjem automobilu kojeg uskoro preplave zombiji. Morgan se pojavljuje i spašava ih, a nakon što Darylu pokaže mapu iz crkve s Rickovim imenom pridružuje im se u njihovom povratku u Alexandriju. U međuvremenu Nicholas pokušava ubiti Glenna van zidina gradića, ali ne uspijeva; Glenn mu ipak poštedi život. Gabriel slučajno ostavlja kapiju Alexandrije otvorenom što omogućuje zombijima da nesmetano uđu. Rick to primjećuje te hvata i ubija nekoliko zombija prije nego dođe na gradski sastanak. Tamo ostatku zajednice govori da se moraju promijeniti ako žele preživjeti, ali uskoro njegov govor prekida potpuno alkoholizirani Pete koji se pojavljuje s Michonneinom katanom. Reg pokušava smiriti situaciju koja rezultira time da mu Pete slučajno prereže grkljan. Uznemirena Deanna tada kaže Ricku da ubije Petea što ovaj i čini baš u trenutku kada se Morgan, Daryl i Aaron vrate.